2e Dan examen Boosabum Anita van Bree

Geplaatst op 01-07-2024.
Na jaren van voorbereiding, aftekenmomenten en intensief trainen, was zaterdag 29 juni de dag waarop Boosabum Anita Bree haar 2e Dan examen ging afleggen.
De theorietest, gemaakt door Taekwon-Do Master van de Braak was met goed resultaat gemaakt, waarna het tijd was voor een 4-uur durend intensief examen, waarbij emoties hoog opliepen en de fysieke gesteldheid van de examenkandidaten tot de absolute grens op de proef gesteld werd.
De lat ligt hoog want een Dangraad krijg je niet, die moet je verdienen.
Tijdens het examen is er naast zelfverdediging, stijloefeningen en breektessten ook uitgebreid aandacht besteed aan de “Do” ofwel het pad dat een beoefenaar van Taekwon-Do (Taekwondoin) aflegt. Hoe sta je in het leven en waarom streef je een hogere rang na? Stel je zou het deze test vandaag niet halen, geef je dan op of toon je doorzettingsvermogen (In Nae 인 내) en een sterke wilskracht (Baekjool Boolgool 백 절 불 굴). Kenmerken die een gevorderd beoefenaar in het leven niet alleen binnen de trainingsruimte (Dojang) dient na te leven maar ook daarbuiten.
Boosabum Anita heeft alle onderdelen met goed gevolg afgelegd, leermomenten tijdens het examen ervaren en laten zien dat de band die zij vanaf nu draagt, past bij haar kwaliteiten. Is haar doel hiermee bereikt of is het just a milestone? De examencommissie waarmee de Do-gesprekken gevoerd zijn heeft alle antwoorden.
Boosabum Anita heeft een heel mooi examen afgelegd. Onze vaste waarde en trainster is gisteren VER buiten haar comfortzone gegaan.
Witte wel witte nie,! Een echte strijdster van CHON-JI