Voor wie

Sporten op alle leeftijden en niveaus.

Taekwon-Do is een veelzijdige Koreaanse gevechtskunst die geschikt is voor jong en oud. Bij Taekwon-Do Academy Chon-Ji kan je deze sport beoefenen op alle niveaus, het maakt dus niet uit of je op wedstrijdniveau of recreatief wilt trainen.

Taekwon-Do is goed voor de conditie en leert de beoefenaar veel controle over het lichaam. Het beoefenen van een gevechtskunst als Taekwon-Do zorgt voor meer zelfvertrouwen en dicipline. Kinderen leren samenwerken en rekening houden met elkaar. Zo leer je op een verantwoorde manier met kracht en macht omgaan en voor zichzelf opkomen. Vaak voelen ze zich hierop beter op hun gemak waardoor ze zich op school beter kunnen concentreren. Bovendien zitten ze beter in hun vel.

Voor junioren/senioren is een erg grote toegevoegde waarde de diversiteit aan stof en ook hier zal Taekwon-Do bijdragen aan de dagelijkse gang van zaken. Het presteren onder druk of geven van een presentatie door verkregen zelfvertrouwen en leren spreken voor een groep. Fysiek bezig zijn heeft vele voordelen. Conditioneel en ook spiertraining voorkomen kwalen zoals rugklachten en veel meer.