Brabants Onderonsje 2023

Geplaatst op 26-03-2023.

Zondagochtend 26 maart heeft de tweede editie van het “Brabants Onderonsje” plaatsgevonden. Ditmaal de eer aan “Taekwon-Do Academy Chon-Ji” om de organisatie voor haar rekening te nemen. De deelnemende scholen (allen aangesloten bij ITF-Nederland en gevestigd in Brabant), zijn vanaf 09.00 (nieuwe tijd dus was even doorbijten) ontvangen met een kop koffie/thee en gebak.

Om 10.00 sharp zijn we gezamenlijk begonnen met een warming-upp en wat lichte rek en strekoefeningen. Na een paar opwarm patronen te hebben gelopen, zijn we aangevangen ombeurten een oefening uit elke tul te picken, om deze vervolgens een aantal keer specifiek te trainen. Zo zijn we van Chon-Ji tul tot Tong-Il tul (1 tm 24) omhoog gewerkt. Met 5 minuten pauze tussendoor, was 2 uur intensief trainen net niet voldoende en zijn we iets uitgelopen.

Na de training hebben we samen gegeten in de sportkantine van Gemeenschapshuis “De Schans”. Tijdens het eten zijn een aantal topics gedropt, om van elkaar te horen hoe we op onze scholen omgaan met bepaalde situaties en ontwikkelingen of denken over bepaalde onderwerpen.

Naast trainen een erg nuttig en prettig samenzijn.

Boosabum(s), Sabum(s), Sahyun(s) en Saseong(s) enorm bedankt voor jullie aanwezigheid en input. Een volgende editie is reeds besproken en hierbij hopen we aansluiting van meer verenigingen en Dangraad-houders te vinden.

 

Heb je interesse om bij dit gezelschap aan te sluiten, laat dat dan beslist weten. We Stellen Oe dan een paar vroâge en als ge die met Hé of Wá-zidde ge kunt beantwoorden zit het al gauw goed 😉