Dan examen Anita Didderiens

Geplaatst op 20-11-2022.

Na vele jaren trainen kwam de examendatum steeds dichterbij.

In de laatste maanden voorafgaand aan het examen, alle milestones nalopen. Wachttijd, OITS opleiding, Scheidsrechter certificaten en praktijkstages, Landelijke Technische Training en niet te vergeten, het beheersen van alle door ITF-Nederland voorgeschreven criteria, ten behoeve van de 1e Dan. Daar gaat hij dan, je Dan-aanvraag.

20- november 2022 is de datum waarop het examen zal plaatsvinden. Met je trainingspartner Boosabum Zofia Hikspoors, neem je niet alleen tijdens de lessen je examenstof door, maar worden ook op zaterdag en zondagen extra trainingen ingepland. Alsof dit niet genoeg is, wordt er ook doordeweeks thuis nog flink gewerkt. Is dat nodig dan? “JA”! Een zwarte band halen doe je niet even tijdens de reguliere lestijden. Hiervoor is veel, veel extra werk nodig.

Van de 100 leerlingen zal ongeveer 2% ooit die zwarte band behalen.

Zondagochtend 20-november is de Dojang van Taekwon-Do Academy Chon-Ji gereedgemaakt voor het Dan-examen. Om 09.30 gaat de Dojang open, om 10.00 sharp te kunnen starten. Alle genodigde waren aanwezig en iets eerder dan gepland, zijn we om 09.56 gestart met het examen.

   

6 van de 9 tuls zijn gelopen en hierover tussendoor vragen beantwoord.

Met assistentie van Boosabum Zofia, zijn oa. Sambo, Ibo, Ilbo, Bal en Twymio Matsogi gedemonstreerd. Het was duidelijk te zien dat hier de afgelopen periode veel tijd en energie in is gestoken.

Hosin Sul: Na een aantal aangewezen aanvallen, wilden wij ook graag een eigen invulling zien en niet te zachtjes. In de hoop dit in het dagelijks leven nooit nodig te hebben, wist Anita ons als examinatoren te overtuigen van het beheersen van de nodige basis vaardigheden.

 

Gyok Pa Het onderdeel breektesten was iets waar Anita tegenop zag. Dat was terug te zien in het missen van een stukje overtuiging. Na een misser wist Anita de knop om te zetten en veranderde de blik in haar ogen. Dit was het moment dat er meer dan de plank gebroken ging worden. Dit was de drempel waar zij overheen moest en waarvoor mentaal een knop om moest. Zowel de Sonkal Yop Taerigi als een powerbreak met Yopcha Jirugi gingen vlekkeloos door de 18mm dikke planken.

       

 

Theorie-examen: Aansluitend werd het theorie-examen gemaakt, waarbij middels een 20-tal vragen, de technische kennis van technieken en nomenclatuur aan de orde kwam.

Motivatie: Als afsluiter vroeg de examencommissie een motivatie op papier van de “drive”, om de zwarte band te willen halen. Voor Anita is zwart geen doel, maar een mijlpaal vanwaar zij wil door ontwikkelen binnen Taekwon-Do.

“Een Zwarte band is niet iets dat je draagt, maar iets wat je wordt.”

Een keurig en goed verzorgd praktijkexamen, afgerond met een ruime voldoende voor de theorie, resulteert in een uitslag: GESLAAGD!

 

Vanaf vandaag mag Anita zich *Boosabum Anita noemen.

Wij Feliciteren Boosabum-Nim Anita van harte met haar welverdiende zwarte band. Ben een voorbeeld voor velen.

   

 

*Boosabum = Assistent trainer