Examen

Spannend!! Voor veel van onze leden is er donderdagavond 17-maart weer de gelegenheid om op examen te gaan voor een volgende slip of band. Jullie hebben hier allemaal hard voor gewerkt maar nu is het nog even presteren op het moment.

 

Jeugd: 19.00-20.00  (Vrijwilligers voor matten puzzelen vanaf 18.15)

Junioren/senioren/veteranen: 20.15-21.15

De theorie-examens zijn door iedereen met een voldoende afgesloten. Een enkeling had hier wat hulp bij nodig maar heeft het hierdoor uiteindelijk toch op eigen kracht weten te halen.

Examens vinden onder normale omstandigheden 2x per jaar plaats. In februari en net voor de zomervakantie. Omdat we vanwege de lockdown wat achterliepen qua lesstof hebben we een verstandige beslissing gemaakt en het examen een maand opgeschoven. Hoe we dan vlak voor de vakantie weer uitkomen zien we dan wel weer.

Een hogere band krijg je niet cadeau en moet je echt verdienen. Het zou tegen de Taekwon-Do leerstelling Yom-Ci (Integriteit) indruisen en beledigend zijn tegenover iemand die hard heeft gewerkt voor zijn hogere band. Toch zijn wij als leraren-kader van mening dat er in bijzondere tijden op een bijzondere manier met deze richtlijnen omgegaan mag worden. Het doortrainen tijdens lockdown-periodes via online-trainingen of het bezoeken van bevriende verenigingen zoals Taekwon-Do vereniging Soo Bak-Gi getuigen van In-Nae (doorzettingsvermogen) en Baekjul Boolgool (een onoverwinnelijke geest). Allemaal kenmerken waaraan een goede Taekwondoin voorziet.

Toeschouwers: Ouders en verzorgers zijn van harte welkom om het examen bij te wonen. Er zullen stoelen voor jullie klaarstaan in de Dojang (zaal)