FlevoCup 2024 Almere

Geplaatst op 06-03-2024.

Zondagochtend 3-maart gingen in alle vroegte wekkertjes af bij onze leden. Matchday @ the FlevoCup in Almere.

06.30 vertrekken we vanuit Milheeze in colonne naar het TopSportcentrum in Almere.

Keurig op schema waren we 08:10 in Almere om 08.30 de scheidsrechter en aansluitend Coach-meeting bij te kunnen wonen. Ondertussen zijn de coaches met de leden naar het weeg en meet-moment gegaan. Zoals het hoort, viel iedereen binnen de marge en opgegeven categorie.

09.30 start het toernooi en werden in hoog tempo de poules afgeroepen. Alles liep gesmeerd en de ruime ervaring van de organiserende school Hwa Rangdo wierp zijn vruchten af.

In de ochtend was Bas Didderiens de eerste die in de prijzen viel op het onderdeel Special-Techniques met hoogtetrappen. In een categorie met 14 deelnemers wist Bas de 2e prijs te behalen,

Het onderdeel Tul was in het verleden een ondergeschoven kindje bij Taekwon-Do Academy Chon-Ji. De focus en wens lag om op dit onderdeel beter te gaan presteren. Hierop zijn de lessen aangepast en hebben we serieuze resultaten geboekt:

 • Yonah van Stratum 1e plaats junioren jongens A-klasse.
 • Iris Didderiens 1e plaats jeugd meiden 10e Gup
 • Dewi Staal 1e plaats jeugd meiden 9e Gup
 • Milou van Dam 2e plaats jeugd meiden B-klasse.
 • Vera Didderiens 2e plaats junioren meiden A-Klasse.

Sparren:

’s Middags was het tijd voor Sparren. Hier ging de versnelling er pas echt in en waren onze deelnemers niet te stoppen.

 • Yonah van Stratum 1e plaats Junioren Jongens A-Klasse. Yonah kwam door gebrek aan tegenstanders in een samengestelde klasse uit, 20Kg boven zijn gewichtsklasse. Zijn tegenstanders waren niet alleen minimaal een kop groter, maar ook nog eens veel zwaarder. Dat is balen maar ook tijd om strategie te bepalen, de tegenstanders goed analyseren en dat geluk hadden we in de loting. Hij moest ongekend aan de bak en verbaasde iedereen aan het veld met zijn prestatie.
 • Noa van Stratum 1e plaats jeugd meisjes B-Klasse. Noa was wederom dominant in haar klasse. Ze heeft zelfs een nieuwe techniek beschreven. “Swipen” met haar voet, zoals op TikTok was haar uitleg. Dat Swipen heeft gewerkt en hoewel we merken dat haar tegenstanders beter worden, heeft Noa in de finale tegen Robine Stokhof, de kleindochter van wijlen Sahyunnim Bart Stokhof weten te winnen. Deze dames komen elkaar vaker tegen in de finale en we gaan beslist nog veel mooie partijen van beide zien.
 • Esmée van Dinther 1e plaats jeugd meiden C-klasse. Na een paar hele mooie wedstrijden, wist Esmée het tot de finale te brengen. Deze heeft ze na een stevige partij weten te winnen en was er tot ruim na de partij discussie over de uitslag.
 • Miloe van Buel 2e plaats jeugd meiden B-Klasse. Miloe heeft hele mooie partijen gedraaid en kwam terecht uit in de finale. Hier kwam ze net wat vuur te kort en daarvan profiteerde haar tegenstandster. De volgende keer moeten we de focus nog even vast weten te houden en dan is ook de finale voor Miloe zeker te winnen.
 • Dewi Staal 2e plaats jeugd meiden C klasse. Voor Dewi was dit de eerste keer mee op toernooi met ons. Zij heeft niet alleen heel veel tegenstanders overwonnen, maar ook haar zenuwen.
 • Vera Didderiens 2e plaats junioren meiden A-klasse. Dit was het eerste toernooi voor Vera bij de Junioren A-klasse. Dat is doorgaand-systeem en een heel ander spelletje. Dat spelletje ging haar goed af en smaakt naar meer.
 • Sem de Vries 2e plaats jeugd jongens B-klasse. Lekker gespard Sem, denk aan de waarschuwingen. Deze minpunten kosten je een positie.
 • Daan van de Mortel 2e plaats jongens junioren A-klasse. Daan is altijd erg goed te coachen en hoort wat de aanwijzingen zijn. De finale hebben we helaas af moeten geven maar was een terechte tweede plaats in het doorgaandsysteem.

Niet in de prijzen:

Ondanks dat Wess, Lynn, Joes en Tom niet in de prijzen zijn gevallen deze keer, hebben ook zij hele mooie partijen laten zien. Voor Wess was het zelfs zijn eerste toernooi en hij startte met een 5/0 winst tijdens zijn eerste ronde. We hopen dan ook dat zij zich niet uit het veld laten slaan en de volgende keer gewoon weer mee zullen gaan. Winnen is een kwestie van één keer vaker opstaan dan vallen.

Top 5 school !!

Als school hebben we bijzonder goed gepresteerd. Van de 25 deelnemende scholen zijn we op de 5e positie in het overall klassement geëindigd. Een geweldige teamprestatie en dat is waar het bij Taekwon-Do Academy Chon-Ji om draait!

Voor alle foto’s zie hier:     DROPBOX