Gezamenlijke wedstrijdtraining Chon-Ji, Soo Bak-Gi, TA.Gelderland

Geplaatst op 15-04-2023.

Vrijdagavond 14 april was niet alleen de verjaardag van Sabum Sjef maar zijn we ook weer lekker gaan trainen met onze sportvrienden van Soo Bak-Gi uit Asten en TA. Gelderland uit Bemmel. Dit in voorbereiding richting enkele mooie toernooien. Waaronder het Open Noord West Veluwe toernooi 13 mei in Elburg.

 

Om 19.00 stonden ruim 40 Taekwon-Doin in Dobok klaar om 2,5 uur lang met elkaar te gaan vlammen. Nadat SabumNim John van Dam weer een van zijn befaamde warming-upps op de groep had losgelaten, passeerden de onderwerpen Hoogte-trap, Verte-trap, tul en uiteindelijk sparren in hoog tempo de revue.

 

Leden van diverse verenigingen konden zonder dat er prijzen op het spel stonden, tegen elkaar op de mat aantreden. Dat is best spannend en tegelijkertijd erg goed voor het opdoen van wedstrijdervaring. Wat blijkt is dat sparren tegen een vreemde tegenstander op de mat, niet altijd het meest spannende is maar de groepsdruk van 40 mensen langs de mat die naar de partij kijken des te meer. Helemaal als die groep tijdens de laatste partij muisstil wordt. Knap gedaan allemaal. Één van de main aspects van Taekwon-Do, is leren presteren onder druk. Als je je weet te houden onder een dergelijke situatie, zal je dat later op je werk tijdens een presentatie voor een groep of binnen een leidinggevende rol ook doen.

 

Taekwon-Do a way of life…..

 

 

21.30 zijn we allemaal weer naar huis gegaan, voor de allerkleinste van de groep was het echt way past bed-time 😉

Een hoop ervaring rijker. Die zit in de rugzakjes en nemen we mee richting de volgende gezamenlijke training, toernooi of situatie die we gaan challenge op onze *Do in het leven.

 

*Do = pad of weg die je gaat.