Grandmaster Coos van den Heuvel

Geplaatst op 15-11-2022.

I.T.F. Nederland heeft er sinds het Nederlands Kampioenschap van 13 november weer een Grandmaster erbij. Na Grandmaster James Tjin-A-Ton en Grandmaster Willy van de Mortel is hij de 3e Grandmaster binnen onze gelederen.

Allereerst gefeliciteerd met uw promotie tot Grandmaster. De promotie is een bekroning op het jarenlange werk voor de ITF, AETF en I.T.F. Nederland. Wat doet deze promotie met u?
“Het is voor mij een eer om die titel vanaf nu te mogen dragen na al de jaren van meestal heel veel werk achter de schermen om de evenementen van ITF AETF en I.T.F. Nederland tot een succes te laten zijn. Ik hoop dat ik dit nog lang mag en kan blijven doen, omdat ik er nog veel plezier en voldoening aan beleef. “

Wat gaat er voor u veranderen na deze promotie?
“Voor mij als persoon niet veel, ik ben van plan om de leerweg en groei die ik afgelopen periode heb af kunnen leggen (ruim 45 jaar) voort te kunnen zetten en te gebruiken om die taken die ik vervul steeds beter te kunnen volbrengen.”

U bent naast voorzitter van I.T.F. Nederland ook voorzitter van de ITF toernooi commissie. Welke invloed heeft deze promotie op deze functies?
“Als Voorzitter van I.T.F. Nederland zal het misschien openingen bieden om bepaalde doelen makkelijker te kunnen bereiken. Als chairman van de Tournament Commissie zal er binnen de commissie ook niet zoveel veranderen, omdat wij een heel hecht en kundig team vormen die elkaar goed aanvoelt en elkaars mening en ideeën altijd serieus nemen, ongeacht de graad. Op de toernooien zelf, zal deze titel in probleemsituaties zeker bij kunnen dragen tot een sneller acceptatie van genomen beslissingen.”

Tot slot…
“Ik hoop dat de door mij behaalde mijlpaal een stimulans mag zijn voor die leden van vooral I.T.F. Nederland en natuurlijk ook daarbuiten om steeds weer doelen te stellen, ook al zit het soms tegen. “