Kerstwens en terugblik op 2022

Geplaatst op 21-12-2022.

Howw, wait,.. Wat was dat?? Dat was 2022 alweer.

December is dé tijd om terug te blikken op het afgelopen jaar. Jongens en meiden! Wat een jaar!

We zouden het bijna vergeten maar in januari van dit jaar trainden we nog buiten op het korfbalveld en samen met Taekwon-Do Soo Bak-Gi uit Asten, via digitale streams. We hebben gekeken wat wél kon en creativiteit voerde de boventoon. Oude vriendschapsbanden werden aangehaald, nieuwe vriendschappen werden gesloten en “samen” hebben we ondanks alles herinneringen voor het leven gemaakt.

We hebben een hoogte-trap apparaat aangeschaft om ons nog beter te kunnen voorbereiden op dit wedstrijdonderdeel.

De meest maffe training van het jaar was toch wel die van Carnaval. Draken, ninja’s, piraten en clowns domineerden de Dojang. Geweldig gelachen! Warmingupp met de Snollebollekes 😉

In maart konden we weer met grote groepen volwassenen trainen en met de eerste open CTO training in Vianen, konden we elkaar eindelijk weer fysiek ontmoeten.

Ook hebben we in maart weer aan een mooi toernooi kunnen deelnemen. De Flevo Cup in Zeewolde en in juni het Open Noord West Veluwe Toernooi in Elburg.

Gast trainingen van leraren uit Asten in Milheeze en andersom, Black-Belt trainingen van Brabantse verenigingen onderling, verenigd als “Brabants kwartierke”

Ook zijn we met de jeugdgroep op team-uitje naar Klein Zwitserland geweest. Man, man, wat hebben we een geweldige dag gehad. Super mooi weer, speeltuin, een zwembad en onbeperkt tosti’s eten, omdat het park niets anders kon aanbieden. Gewoon zo’n dag met alleen maar leuke momenten. Eentje met een gouden randje. Met de junioren en senioren zijn we lekker gaan BBQ’en. Sommige juniorenleden ontdekten dat ze de labels van alcoholvrij bier op de echte biertjes konden plakken. Aan het eind van de avond was het voor sommige dan ook moeilijk recht vooruit te kijken of lagen ergens in de tuin te slapen. #niksonderachtien was even niet helemaal gelukt. Draken dat ’t zijn.

In de zomervakantie zijn we met een groepje fanatiekelingen lekker blijven trainen in het Zandbos. De vakantiegangers kregen de opdracht gave vakantie-actiefoto’s op te sturen, met vette Taekwon-Do moves. Jullie kunnen ook overdrijven hoor! Wat een load aan gave foto’s kregen we van over de halve wereld toegezonden.

Enkele van onze leden hebben het zelfs tot de Nationale TV weten te schoppen, in het NPO programma Bommetje XXL. De opnames worden later dit jaar uitgezonden.

In september was het weer tijd voor de Fuji Mae Kids Cup. Met verve één van de leukste toernooien voor beginnende Taekwondoin.

Omdat we toch wel een paar pittige toernooien en examens op onze agenda hebben geplaatst, zijn we vanaf oktober op zaterdag ochtenden extra gaan trainen. Ook bezochten we in oktober een Landelijke Technische training voor rode banders en hoger. Al dit extra trainen was geen overbodige luxe. met als opwarmer “The Battle of the Lowlands” in Almere, was onze wedstrijdgroep klaar voor het Nederlands Kampioenschap in Best. Hier hebben we ons niet ingehouden, met als resultaat, Nederlands kampioenen in diverse klasse. Van de 33 deelnemende scholen kwamen we met Taekwon-Do Academy Chon-Ji op een mooie 4e plaats in het algemeen scholen klassement. Een prestatie waar wij als trainers bijzonder trots op zijn.

Examens van leerlingen en zelfs een Dan-examen van één van onze trainers. We hebben geïnvesteerd in het motiveren en opleiden van scheidsrechters, trainers en persoonlijke groei van zowel trainers als leden.

We hebben leuke en minder leuke ervaringen met elkaar gedeeld. Tranen gelaten van geluk en ook verdriet om uiteenlopende redenen. We waren er voor elkaar en er was altijd een schouder voor iedereen. De grootste lol gehad met het opnemen van hilarische TikTok filmpjes, maar samenvattend kan ik als hoofdtrainer en schoolhouder van onze vereniging terugkijken op een groep, voorheen vreemden van elkaar, die naar elkaar gegroeid zijn en een team geworden zijn door het delen van een gezamenlijke passie, Taekwon-Do. Door bovenstaande met elkaar te delen en van een groep individuele sporters een Team te maken, hebben we de bovenstaande successen weten te behalen.

Alleen ga je sneller, Samen kom je verder!

 

Nog zo’n jaar zoals dit? Een volmondig JA! Maar wel samen met dit team enorm gemotiveerde trainers en gedreven leerlingen.

Samen we come an end 😉    *Louis van Gaal

 

Fijne Kerstdagen en een gelukkig en gezond nieuwjaar.

 

Sabum Sjef, Boosabum Jeroen

Boosabum Anita & Boosabum Zofia.