Landelijke Technische Training LTT

Geplaatst op 25-05-2024.

Zondag 26 mei is er weer een Landelijke Technische Training LTT, maar wat is dat dan precies??

Als Taekwon-Do Academy Chon-Ji zijn we aangesloten bij International Taekwon-do Federation Nederland. Dit is een bond die oa. toeziet op professionele Taekwon-Do scholen, hun instructeurs en  het opleiden van scheidsrechters en coaches.

2x per jaar is er een landelijke technische training  “LTT” die bezocht kan worden door rode banders en hoger. Voordat je een zwarte band examen doet, moet je aan minimaal één LTT deelgenomen hebben. Dit zijn zogenoemde “aftekenmomenten” op je weg richting de felbegeerde zwarte band.

Tijdens een LTT worden de puntjes op de “i” gezet en door instructeurs van de Commissie Techniek en Opleiding CTO correcties aangebracht. Omdat ook bij de beste instructeurs wel eens foutjes in de routine slipt, is het van groot belang ook voor instructeurs en hoger gegradueerde leerlingen, deze trainingen te blijven bezoeken. Het is net een kopieerapparaat. Wanneer er een vlekje op het papier komt, heeft elk volgend kopietje dat vlekje ook en geeft dit weer door met nog een extra vlekje. Een rode bander wil in de toekomst een zwarte band gaan halen en daarmee de titel Boo-Sabum krijgen, wat Koreaans is voor “Assistent Instructeur”.

Ook het succesvol afleggen van een O-ITS cursus, is één van de vele “aftekenmomenten” op het pad naar de zwarte band. O-ITS staat voor Ondersteuner I.T.F. Taekwon-Do Sportleider maar hierover een volgende informatieronde meer.