Landelijke Technische Training

Geplaatst op 27-10-2022.
25 oktober waren assistent trainster Anita Didderiens en Sabum Sjef van Stratum aanwezig op de 2e 𝙇𝙖𝙣𝙙𝙚𝙡𝙞𝙟𝙠𝙚 𝙏𝙚𝙘𝙝𝙣𝙞𝙨𝙘𝙝𝙚 𝘾𝙪𝙧𝙨𝙪𝙨 dit jaar, van ITF-Nederland voor rode band en hoger. Een intensieve training van 4 uur met veel info en mensen om ons heen waar we energie van krijgen.
Na een korte warming-up, verzorgd door Master Ron van der Lee, werd de groep opgesplitst op basis van bandhoogte. In blokken van telkens een half uur, werd op band-niveau de relevante stof doorgenomen, om na elk half uur weer algemeen te verzamelen en met de hele groep oefeningen door te nemen.
Master Martijn Lindeboom nam de groep mee terug in de tijd, naar eind 18e eeuw/begin 19e eeuw, waar oa de patriot Ahn Joong-Gun flink huisgehouden heeft en dit in 1910 met zijn leven heeft moeten bekopen. Zoals jullie op onderstaande foto kunnen zien, probeerde Master Martijn eenzelfde lot Sabum Sjef te beslechten. Gelukkig is die laatgenoemde ook niet van gisteren 😉
Een landelijk Technische Cursus (LTC) is belangrijk, om de puntjes op de i te zetten, maar ook om op eenzelfde manier les te geven binnen ITF-NL Taekwon-Do scholen.
Ook is het actief deelnemen aan de LTC een verplicht nummer voor Taekwondoin die een Dan-graad willen behalen.
Om een 4e-Dan of hoger te behalen dien je ook buitenlandse trainingen, International Instructor Cources (IIC’s) te bezoeken.
Persoonlijk zou ik het woordje verplichting liever vervangen voor het woord “kans of gelegenheid” en die mag je eigenlijk nooit laten schieten toch!