Nieuwe scheidsrechters bij Taekwon-Do Academy Chon-Ji

Geplaatst op 01-10-2023.

Zaterdag 30 september 2023 hebben diverse leerlingen van Taekwon-Do Academy Chon-Ji de cursus voor scheidsrechter D-licentie gevolgd. Een aftekenmoment op hun traject richting de zwarte band maar ook, en dat is nog mooier,  vanuit hunzelf gekomen om de school te steunen en medeleerlingen op wedstrijden te kunnen laten gaan. Het is nl een verplichting bij X deelnemers een aan X verbonden aantal scheidsrechters te leveren. Zonder scheidsrechters geen toernooi is dan ook een bekende uitspraak.

Een scheidsrechters cursus leert je ook anders kijken naar een wedstrijd. Het verbreedt je blik als deelnemer en coach. Ook leer je andere beoefenaars van onze mooie sport kennen, wat je netwerk vergroot en het bezoeken van toernooien en daarbij een actieve rol vervullen nog leuker maak.

Na deze theoriedag zullen Sem Smetsers, Mark Maandag en Quinn Hogen Esch nog twee dagen praktijkstages lopen op afteken/masterclass toernooien. Na dit succesvol afgerond te hebben, mogen zij zich scheidsrechter D-licentie noemen. Als teaser houdt de WSC (Wedstrijd & Scheidsrechter Commissie) de felbegeerde blauwe scheidsrechtersstropdas nog even achter de hand 😉

Helaas kon Boosabumnim Anita vanwege dringende familieomstandigheden deze dag niet deelnemen aan de cursus licentie B-scheidsrechter (matscheidsrechter), waarvoor zij zich eerder wel had ingeschreven. Haar aanwezigheid was thuis harder nodig en wij wensen haar en haar familie bijzonder veel kracht. Dat zij alsnog op een later tijdstip de B-cursus zal volgen is voor ons geen vraagteken.

De kosten voor oa de scheidsrechtercursussen van onze leerlingen vergoeden wij vanuit de school en wordt oa middels de verkoop van Grote Clubactie-loten bij elkaar gespaard. Zo zijn we er allemaal voor elkaar en dragen we de Taekwon-Do gedachte als school en team uit!

Taekwon,