Open Noord West Veluwe Toernooi Elburg 13-mei 2023

Geplaatst op 14-05-2023.

Zaterdagochtend 13 mei was het zo ver.

Na een korte nacht, waar de slaap door zenuwen maar moeilijk te vatten was, gingen rond 06.00 de wekkertjes in veel slaapkamers af. Whrap it up! en verzamelen bij de Dojang van Taekwon-Do Academy Chon-Ji in Milheeze. We vertrekken in alle vroegte richting Elburg, waar bevriende Taekwon-Do school Martowirono het Open Noord West Veluwe toernooi organiseert.

Met 12 deelnemers, 4 coaches, 1 scheidsrechter en 4 “Chon-Ji Hooligans” reisden we af richting Elburg.

Om 08.45 was de scheidsrechters-meeting. 09.00 ons weegmoment en om 09.15 de coaches meeting.

Om 09.30 sharp, stond iedereen klaar om elkaar traditie getrouw en uit respect voor elkaar te groeten. Na het groeten van alle scheidsrechters en toeschouwers ving het toernooi aan, verdeeld over 6 velden. Onderdelen zoals Power-break (planken doortrappen en slaan), Hoogte-trap, Tul (patroon) en Sparren (gevecht) werden per leeftijd, lengte, gewicht en bandenklasse afgewerkt. Het vele trainen, niet alleen vlak voor de wedstrijd maar ook in de hele periode voorafgaand, heeft zijn vruchten afgeworpen.

1e plaatsen waren er voor:

 • Yonah van Stratum op het onderdeel jeugd sparren hoge band.
 • Noa van Stratum op het onderdeel jeugd sparren lage band.
 • Daan van de mortel op het onderdeel junioren sparren lage band.
 • Tom Verhagen op het onderdeel junioren sparren lage band.

2e plaatsen waren er voor:

 • Vera Didderiens op het onderdeel sparren jeugd lage band.
 • Lynn Peters op het onderdeel tul jeugd lage band.
 • Norah van Hoek op het onderdeel sparren Junioren hoge band.
 • Yonah van Stratum op het onderdeel hoogte-trap jeugd hoge band.
 • Sem de Vries op het onderdeel sparren jeugd lage band.
 • Sem de Vries op het onderdeel hoogte-trap jeugd lage band.

3e plaats was er voor:

 • Tom Verhagen op het onderdeel hoogte-trap junioren lage band.

Ook Miloe van Buel, Annika Fransoo, Milou van Dam en Quinn Hogenesch hebben gestreden voor wat ze waard zijn en ook op hen zijn wij heel trots. De winst voor hun, (maar ook de andere deelnemers) is dat we veel punten hebben waarop we ons de komende trainingen gaan focussen. Zo worden we elk toernooi een stukje meer ervaren, minder gespannen en komen we beter in ons spel. Doorzetten “In Nae” en het volgende toernooi weer paraat zijn.

Quinn Hogenesch vocht in de samengevoegde seniorenklasse hoge band, tegen alleen maar zwarte banders. Ondanks dat de tegenstand door ervaringsjaren en graduatie een forse maat te groot voor hem was, heeft Quinn het zijn tegenstanders bijzonder ongemakkelijk gemaakt. Hij vocht rondes van 2 x 3 minuten maar had hem voortdurend in de vooruit staan en liet zijn tegenstanders weinig ruimte om met hem te dollen. Iedereen die van de lage bandersklasse naar de hoge band gaat moet hier doorheen. Op een dag zal Quinn in het veld staan, met een zwarte band om zijn middel en staat er een blauwe bander tegenover hem. Dat is de syclus. Knap gestreden Quinn. Nu is het zaak, je niet het veld uit te laten slaan en er de volgende keer weer voor te gaan, met alle ervaring die je vandaag hebt opgedaan in the pocket. Uiteindelijk zal die vastberadenheid en doorzettingsvermogen een zwarte band definiëren.

De succesfactor van Taekwon-Do Academy Chon-Ji? Wij staan er als één team! Zo ook vandaag. Niemand vocht alleen en we hebben elkaar vanaf de zijlijn aangemoedigd. Dat is wie wij zijn. Één voor allen, allen voor één.

 

Trainers, coaches en scheidsrechter zijn heel tevreden met het behaalde resultaat. Altijd streven naar beter maar succes samen vieren:

Bijzonder veel dank aan onze scheidsrechter Anita Didderiens, die de hele dag veld 1 aangestuurd heeft. Ook Mark, Boosabum Jeroen en Stefan voor jullie enorme inzet voor al onze leden.

 

Tot maandag allemaal op de training,

Taekwon,

Sabum Sjef van Stratum