Open Swiss 2023

Geplaatst op 02-07-2023.
Vrijdag 23 Juni zijn wij (Boosabum Jeroen) en Milou naar Zwitserland gereden, om daar mee te doen met Open Swiss 2023.
Na een rit van ongeveer 700 km aangekomen in het pittoreske Ruti. Na het lekkere eten naar de locatie gelopen om alvast te kijken waar het toernooi zou plaatsvinden. Wat ons verraste dat er nog helemaal geen matten in de zaal lagen. Ik zei tegen Milou bereid je maar voor dat je zonder matten moet sparren. Sabum Sjef en ik moesten vroeger altijd zonder matten sparren en tuls lopen. Zaterdagochtend na een zeer goed ontbijt zijn we naar Sporthal Roosriet gereden en waren we ruim op tijd aanwezig voor de weging. Uiteraard lagen er wel matten in wat voor Milou een hele geruststelling zorgde. Master Zuger vermeldde tijdens zijn speech dat voor het eerst Nederland is vertegenwoordigd tijdens het Swiss Open. ( Oostenrijk,  Hongarije, Italie en Duitsland waren de andere landen. Stipt om 10.00 werd toernooi geopend. Milou moest in een poule tegen alleen Zwitserse tegenstanders. Ze werd met Tuls overtuigend 1e en wist ook alleen overtuigende 5-0 Scores te noteren.
Na de lunchbreak waar we genoten van een heerlijke bratwurst begon het sparren. Ik kreeg flaschbacks naar 1996 toen ik en Sabum Sjef met Sabum Hans Joosten eens meededen in Duitsland voor de Essener Golden Cup waar we ook wursten aten haha.
Milou moest verrassend in een doorgaansysteem sparren ( A Klasse systeem) ze zat in de klasse 8e t/m 5e gup 9 t/m 11 jaar tot 45 kilo. (Milou weegt 37 kilo en is 9 jaar)
Haar 1e wedstrijd moest ze tegen een blauwe slipper( 5e gup) en die wist ze in de laatste 10 seconden in haar voordeel te beslissen. ( 2-1) Het was een zwaarbevochten overwinning waar ze ook een behoorlijke Yop Chagi moest incasseren. (het was de 1e keer dat ze van een blauwe slipper had gewonnen) Maar goed dat ze 1.5 minuut moest sparren en geen 2 minuten want dan had ze het op conditie verloren. Na gelukkig 1 partij rust te hebben gehad kon ze weer door en haar 2e wedstrijd ook tegen een Zwitserse had ze dus veel zelfvertrouwen getankt en die wist ze ook verdiend te winnen(1-0)
Haar 3e wedstrijd was haar grootste tegenstander ( ook Zwitsers) en die werd door Milou ook gewonnen met 1-0.  Milou raakte de Zwitserse  hard op haar scheenbeen en die kon niet meer verder en die wist ze dus ook te winnen waardoor ze dus verrassend Kampioen werd in een klasse met grotere en zwaardere tegenstanders. Ze was de kleinste maar de dapperste.
Na nog 1.5 dag geweldige tijd gehad te hebben in Zürich, zijn we moe maar voldaan en trots maandag weer richting Brabant vertrokken. Zwitserland misschien tot volgend jaar!
Mvg Boosabum Jeroen en Milou v Dam