Plaque Training ITF Nederland 10 maart 2024

Geplaatst op 11-03-2024.

Teaching the teachers,

Zondag 10-maart was de zgn. Plaque-training voor leraren en assistent-trainers die lesgeven. De Plaquetraining is een jaarlijks verplicht bij te wonen training voor scholen die zelfstandig examens willen afnemen.  Naast een verplichting is het ook een uitgelezen gelegenheid om als trainer zelf eens beoordeeld te worden en kennis te maken met andere trainingsmethode en invalshoeken.

De training is door de leden van de Commissie Techniek en Opleiding (CTO), voorgezeten door Grandmaster, Saseong Willy van de Mortel gegeven.

Zoals GrandMaster Tjin A Ton tijdens de training aangaf; Kritiek kun je als een cadeautje ontvangen. Je kunt het houden, maar als je er niets mee kunt ook aan de kant leggen.

Onderwerpen zoals op een didactische wijze kennis overdragen, input over bepaalde vraagstukken vanuit het CTO (Commissie Techniek en Opleiding) en de meerwaarde van een Rijkserkende en NOC-NSF erkende ZITS-Opleiding (Zelfstandig International Taekwon-Do Sportleider) Incl. EHBSO (Eerste hulp bij sportongelukken).

Daarnaast zijn we als trainers flink op de proef gesteld mbt onze eigen fysieke gesteldheid, door op muziek gezamenlijk krachttraining te doen en onze parate kennis van Tul, door deze onder druk in hoog tempo te lopen.

 

De Plaquetraining is vanuit Taekwon-Do Academy Chon-Ji bijgewoond door Sabum Sjef van Stratum.

Het voelde duidelijk niet als verplichting maar meer als “Cadeautje”, Bedankt daarvoor…